In The Works

Scroll

SALISBURY RESIDENCE

This private residence in Salisbury, Massachusetts is located in a coastal resource area on a barrier beach. Gienapp Architects designed this three-bedroom, four-bathroom home elevated above the floodplain on driven steel piles to protect both the house and its surroundings from potential wave action. The building’s two-car garage is also elevated above the floodplain courtesy of an open metal grating ramp. The building features an internal elevator to provide accessibility to all floors and has a modernized widow’s walk that provides 360-degree views of the ocean to the east and the salt marsh to the west.

WATERTOWN NORTH FIRE STATION

As part of our on-call contract with the Town of Watertown, Gienapp Architects designed renovations and repairs to the Town’s North Fire Station in order make the 1960s building more modern, functional and comfortable for the city’s first responders. We designed renovations and upgrades for living and common spaces, including renovations in the men’s showers and toilets as well as adding new shower and toilet facilities for female firefighters. Gienapp Architects also designed the modernization of mechanical systems, including a new domestic water system, a replacement electrical system, new fire alarms and new armature for the station’s radio communication system. We also conducted exterior repairs, including replacement windows, repainting and selective roof repairs.

FJ ROBERTS

Gienapp Architects is majorly renovating and re-configuring a former warehouse to be the new home of FJ Roberts, a premier New England sports surfacing company, in order to create 1,355 sq. ft. of office and 2,649 sq. ft of warehouse space to showcase their work and welcome clients and vendors. The design involves a full fit-up of interior space into a modern, professional office, with a mezzanine level to yield greater storage space for the company. Gienapp Architects installed new loading bay doors and replaced the building’s entire HVAC and exterior windows. We also designed a new entrance for the building to be more welcoming to visitors.